18 May

Teak Kereste

admin / teak / / 0 Comments

Myanmar direk ithalatını yapmakta olduğumuz Teak ağacını gerek tomruk gerekse de kereste,ya da deck olarak firmamızdan menşei belgelenmiş olarak temin edebilirsiniz.

Dünyanın farklı bölgelerinden yetiştirilen, teak ağaçları hiçbir zaman gerçek Burma teak ağaçlarına muadil olamamıştır. Değişen iklim durumu, topografi, toprak türü, drenaj, rakım, yağış miktarı, kuru sezonun uzunluğu, ormancılık tekniklerinin eksikliği ve profesyonel yönetimi gibi nedenlerden ötürü, ahşabın kalitesi, dokusu ve rengi yetiştirilen ağaçların Burma teak”in özelliklerini gösterememesine neden olmaktadır.Plantasyon teak (Jawa Teak), parke, döşeme, bahçe mobilyaları ve diğer uygulamalar için uygun olsa da, denizcilik uygulamalarında (güverte,tekne,gemi bu sektör içerisinde kullanılan her yerde) için kesinlikle uygun değildir.

Titanic gemisinin güverteside, Burma teak’inden yapılmış olup, güvertenin ahşabı, geminin battığı gece 15 Nisan 1912 ‘ deki gibi güzel ve iyi durumdadır.

Mynmar (Burma) daki, Rangoon nehrinde, 150 yıla yakın zamandır, suya batırılmış olarak duran bu ağaçların kesildikleri ilk gündeki gibi özünün sağlam ve iyi durumda oldukları gözlenmiştir.

Teak’in yüksek maliyetleri dolayısıyla, yat üreticileri Burma teak”i yerine meşe, dişbudak, akçaağaç, maun ve kiraz gibi ağaçları denemişlerdir. En yakın alternatif olarak sunulan, iroko ve afromosia (Afrika teak) birkaç uygulamada uygun olsa bile, sadece orjinal Burma teak”i tekne ve yat (yacht deck) uygulamalarında mükemmel sonuç vermektedir. Yatcht ve yatçılık sektöründe en çok kullanılan bu ağaç görsel harikalar oluşturur.

Teak ağacının Kerestelik tomruk kaliteleri SG1 ve SG2 olarak adlandırılır.Diğer kaliteler (SG3,SG4 gibi) sırasıyla devam eder. Yatcht, gemi gibi deniz araçları için freze olarak yacht deck olarak adlandırdığımız ürünler özeldir.

Teknik özelliklerine anasayfaki menüden ulaşabilirsiniz.Teak Kereste fiyatları,ölçüleri,çeşitleri tüm sorularınız için bizi arayınız.

18 May

Sapelli Kereste

admin / Genel / / 0 Comments

60 metre boylarına ve 200 cm çapa ulaşabilen, maun cinsi ağaçlara yakın akraba olan bir ağaç türüdür.Dağıtımını batı ve orta Afrika’ da yapar. Sapelli kereste sert yapısı olmasına karşılık kolay işlenebilen bir ağaçtır. Cilayı iyi kabul eden kerestesi tekne imalatında, müzik aleti yapımında, doğramada, profilde, lamine parke,deck döşeme-kaplamalarda, vb. alanlarda kullanılabilir.

Son yıllarda Türkiye pazarında Sapelli kereste talebinin artışı ile ithal edilen egzotik ağaçlar grubu içerisinde sağlam konuma yerleşen Sapelli, gerek yüzey özellikleri ile, gerek dayanıklılığı ve kullanım alanı çeşitliliği ile giderek artan bir ticaret hacmine sahip olmuştur. Afrika’ nın bu, her yönüyle kullanıma cevap veren değerli türünü ithal ediyoruz.

Emprenye işlemi yapılmaz. Hemen hemen hiç budak olmaması, kullanıldığı yere görsellik katar. Yat endüstrisinin vazgeçilmezidir. Sapelli ağacı, özellikle üst yüzeylerde kesme kaplama levha olarak, mobilyacılıkta, lambri, parke ve kapılarda, binalarda, iç ve dış kısımlarda, uçak, vagon, gemi, keman yapımında, marküreti(sanatsal parke), tornacılık, ve oymacılıkta kullanılmaktadır.

Afrika’da özel ölçülerde getirdiğimiz sapelli keresteleri istediğiniz ölçülerde sizlere sunabiliriz. Sapelli’ nin diğer özellikleri için anasayfadaki menüden bakabilirsiniz. Fiyatları ,ölçüleri ve diğer sorularınız için bizi arayınız.

18 May

Iroko Kereste

admin / Genel / / 0 Comments

Altın rengi ile kahve rengi tonları arasında kerestesinin yüzeyinde biraz daha açık tonuyla göze çarpan damarları oldukça şıktır.Bu güzelliği sayesinde mutfak tezgahlarından yer döşemelerine uzanan bir çok alanda tercih edilir.

Iroko, dayanıklılık ve uzun ömür gerektiren dış mekan uygulamalarında, dekoratif üst yüzey kaplamalarda kesme kaplama levha olarak, mobilya, parke yapımında, binalarda iç ve dış kısımlarda, kapı, pencere imalinde, küçük gemi, vagon, bahçe mobilyası yapımında, zemin kaplaması olarak kullanılan uzun ömürlü bir ağaçtır.Özellikle dış mekan parkesi olarak kullanılır.

Afrika’ dan ithal edilmiş, fırınlanmış olarak kullanılan egzotik bir ahşap türüdür. Iroko ağacı, Afrika kıtasının çok şeitli yerlerinde yetişmekte fakat adını anavatanı olan Fildişi Sahil’ inden alır. Botanik bilimsel ismi Miliciaexcelsa ve Milicia regina‘ dır. Iroko ağacı Afrika’ nın farklı bölgelerinde örneğin Angola’ da, Moreira; Kamerun’ da, Abang; Gabon’ da, Mandji; Kongo’da, Kambala isimleriyle anılır. Yetişkin bir ağacın çapı 80cm ile 100cm arasındadır. Sertliğinden dolayı genelde dış mekan kullanımında tercih edilen bir ağaçtır.Özgül ağırlığı 0, 66 gr/cm3’tür.

Özellikle yat ve tekne yapımında nemli dış mekan şartlarına uyum sağlayabildiği ve tik ağacına oldukça yakın dayanıklılık gösterebildiği için çokça tercih edilmektedir. Fiyatını da dikkate aldığımızda dünyadaki en dayanıklı ağaç türleri içinde tik ağacından sonra gelir denilebilir.Dayanıklılık gerektiren uygulamalarda, çok pahalı olan Asya Teak’ inin yerine adaydır. Ağır, yağlı ve yüksek yoğunluğa sahip olduğundan dolayı Teak ağacına en yakın alternatif olarak sunulmaktadır. Ancak fiyat olarak Teak ağacından daha hesaplı temin edilebilir.

Iroko keresteyi, istediğiniz ölçüde ebatlandırdığımız gibi, fırın veya hava kurusu olarak 5 – 6,5 – 10 cm kalınlıklarda kereste olarak, ayrıca lambri ve decking döşemesi olarak da temin edebilirsiniz. Yüzeylerde doldurma ve temizleme yapıldığı taktirde mükemmel cilalama ya da yağlama mümkün olmaktadır.

Iroko kereste için firmamızda fason işçilikte yapılmaktadır. İsteğiniz ölçülerde kalınlık en boy olarak ürünler ebatlanmaktadır.Decking parkelere kanal açma işlemi de yapılır.

Projeleriniz için, istenirse özel ölçülerde sunabiliriz. Iroko kereste fiyatları için bizimle irtibata geçini